NTK P13 (2008-09) - SalBa Valkoinen (6 - 2)

Aika: 14.11.2020 15.00
Paikka: Momentum
Sarja: Länsirannikon E1 Ylempi haastajasarja alkulohko

Tiiviissä pelirupeamassa kiitävä E1 matkasi jälleen Poriin Momentumille. Tällä kertaa ohjelmassa olisi alkusarjan viimeiset pelit. Viikko oltiin reenattu kovaa ja hyvin ja porukkaa olikin paikalla hyvin harjoituksissa. Ainoastaan oikeastaan poissa olevana oli vain Peksi. Perjantaina juuri ennen harjoituksia puhelimen näytölle ilmaantuikin Peksin nimi, maajussille morsiammen tunnarin kera. "Moro! Sopiiko, jos oon vielä tänään poissa? Saisin jatkaa Eetun ansaitseman savisaappaan ihastelua takan reunalla, kun huomenna se joutuu sen antamaan jo pois. En oo hievahtanutkaan siitä koko viikkoon!" No pitihän sitä kaveria auttaa mäessä ja hoitaa viikon toiset treenit pois alta.

Ensimmäiseen peliin vastaan asettui USB. Täysi rosteri jälleen mukana ja Pauli otti ekaan peliin huilia. Vaikka pelaajat olivatkin paikalla harjoitusvahvuudessa pyörivää Arttua myöden niin pukukopin nurkassa oli äänen ja tuoksun puolesta Peksin kokoinen tyhjiö. Pukukopissa pojat kertasivat jo tulevan tasonmittauskarsinnan otteluohjelmaa ja pitikin hieman muistutella, että keskittyminen on nyt vain ja ainoastaan tähän seuraavaan peliin. Jätkät olivatkin kyllä heti alusta valmiita ja hereillä, kun ensimmäinen maali kilahti taululle Aapon lavasta ajassa 0:36. Lisää myllyyn vettä painoivat Onni ja Eetu ja peli kahden minuutin kohdalla 3-0. Palloa liikuteltiin ensimmäisessä erässä hyvin ja paikkoja kerääntyi. Ensimmäisen erän tuloksena 7-1.

Toiseen erään Peksikin kerkesi paikalle puuskuttaen. "Huh kerkesimpä mukaan. Mulla oli edellisviikolla hammaslääkäri ja olin reipas enkä yhtään itkenyt, niin sain kolme tarraa hammastätiltä. Ja kuten tiiät niin oon ollut takan äärellä koko viikon, mutta tänään oli aamulla jo pakko alkaa miettiä noita tarroja Fiiatin nokalle! Siinä sitä sitten sommitellessa meni enemmän aikaa, kuin uskoikaan." Pelillisesti toiseen erään tuli hieman puskemista ja vastustajat pääsivätkin rokottamaan parikertaa pitkillä syötöillä pakkien taakse. Toiselle erätauolle 11-3 lukemissa.

Toisella erätauolla painotettiin hyviä lyhyitä syöttöjä ja pudotuksia pakeille. Tämä olikin kolmannessa erässä erinomaista ja peli loppui ajassa 34:32, kun Kimi pommitti loppulukemiksi 15-3. Peli oli Pikku-Kontioilla hyvin hallussa ja paikkoja sekä maaleja saatiin aikaiseksi. Tästä hatunnosto USB:n maalivahdille, joka 15:sta takaiskusta huolimatta otti myös hulppeat 32 torjuntaa!

Pelin jälkeen kerättiin lauma pukukoppiin ja pidettiin pieni briiffi pelistä. Tämän jälkeen suurin osa kehui lähtevänsä kotimaiseen hampurilaisravintolaan jädeburgerille, mutta mitä ihmettä? Ovi oli teljetty ulkopuolelta kiinni! Allekirjoittanut meni hätääntyneenä hakkaamaan ovea ja pyysi päästämään ulos, jolloin oven läpi kuului vaimea ääni "Katsokaa sinne nurkkaan penkin alle". Etsiessämme tätä mystistä nurkkaa, huusivat Aaro ja Santeri yhteen ääneen "TÄÄLLÄ ON KASSILLINEN BANAANEJA!" Huolestunut joukkueenjohtaja Krista oli seurannut joukkueen pelireissuateriointia äidillisellä silmällään ja päätti toimia! No onneksi banaanien jälkeen pääsimme sentään ulos happihyppelylle.

Toiseen peliin vastustajaksi viimeksi nitropelin tarjonnut SalBa. Käytiin läpi normijutut ja muisteltiin jälleen kolmea teesiä. Eemil ja Aapo lähtivät ensimmäisen pelin jälkeen lämmittämään saunaa. Oli kuulemma paljukin lämpeämässä ja pillimehuja kylmässä. Pauli rosteriin ja muokattiin hieman ketjuja ensimmäisestä pelistä. Peli lähti käyntiin tasaisissa merkeissä. Pikku-Kontioiden kuitenkin hallitessa palloa hieman enemmän. Avausmaalia saatiin odotella kahdeksannelle peliminuutille, kun hyvin hoidetun alivoiman jälkeen, Kasperin esityöstä pääsi nauttimaan Kimi. Tiukan taistelun ja hyödyntämättömän ylivoiman jälkeen erätauolle 1-0 lukemin.

Erätauolla VP kehui syöneensä taskulämpimän jädeburgerin salaa pelien välissä. Mahdollisesti tämä shokkiuutinen olikin yksi syistä, että heti toisen erän alkuun SalBa pääsi tasoittamaan pelin. Peli oli edelleen todella tasaista ja molemmat joukkueet taistelivat kynsin ja hampain tilanteet loppuun. Pikku-Kontiot pääsivät vielä toiseen eräänkin koittamaan ylivoimaa ja tällä kertaa hyvä pyörittely tuotti tulosta ja erätorvi soi, kun taululla oli 2-1.

Kolmannen erän alkuun hyökkääjäksi nostettu, tuulennopea Kasperi, painoi pallon verkkoon hirmuisella rannelaukauksella. Maalin takana ollut tutka näytti 147kmh! Maaliin syöttäjäksi kauden ensimmäisellään, maalivahti Leo! Raumalaiset eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan kavensivat hieman yli minuutin jälkeen. NTK:n peli oli kuitenkin viisikkona todella hyvää ja vanha sanonta kuuluu, että kun jaksaa vaan tehdä töitä niin se palkitaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. Tälläkin kertaa työ palkitaan ja Onni latoo peräkkäin helpottavat kaksi maalia. SalBa ottaa vielä maalivahtia pois, jolloin kokopäivän sekä maaleja, että mieletöntä työtä tehnyt Luka karvaa pallon pois vastustajan pakeilta ja laittaa kuulan tyhjään uuniin. Loppunumerot 6-2. Kiitos SalBalle erittäin hyvästä ottelusta!

Pelin jälkeen ansaitut kehut jälleen pojille. Eetu otti savisaapaan käteensä ja muisteli mielessään päivän pelejä. Peksille vierähti kyynel poskelle, kun Eetu ojensi pystin eteenpäin Tuukalle, joka oli jälleen kentällä kuin härkä!

Ylemmän haastajasarjan alkulohko on nyt pelailtu. Pikku-Kontioiden rivi sarjataulukossa näyttää tältä: 10 peliä, 9 voittoa, 1 tasapeli ja maaliero 92-22. Pisteiden näyttäessä 19:sta. Tästä jatketaan seuraavaksi jo sunnuntaina, 22.11 Turussa SB Areenalla, kun tasonmittauskarsinnoissa vastaan asettuu toisen lohkon voittaja Airisto SB White Sharks. Tästä voittaja eliittisarjaan ja hävinnyt saa vielä toisen mahdollisuuden, kun haastaa pitää nakkilalaisillekin tuttu KK-V.