Oma poika palaa takalinjoille - Virtanen ensimmäinen hankinta

16.06.2021

Tiistai 15.6.2021 oli monessakin mielessä vallan mainio päivä. Tiistaipäivä on muotoutunut edustuksen kesätreenipäiväksi ja yksin se olisi huippua. Vielä paremmaksi päivän teki se, että porsaslauma sai ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen astella saliin mailat kädessä. Liike kentällä oli kankeahkoa ja pallokontrolli mallia louhikkoinen, mutta väliäkös sillä, kun pääsi pelaamaan. 

Jotta tuota positiivista kierrettä saadaan jatkettua, lienee paikallaan julkistaa jo kuukauden päivät tiedossa ollut julkinen salaisuus. On meinaa vallan maireaa, että oma kasvatti, savisaappaidenkin riveissä pelannut ja maakunnassa kokemusta kartuttanut Konsta Virtanen palaa kotiin ja tulee vahvistamaan tulevalla kaudella edustuksen takalinjoja. Maakuntakierros piti sisällään kaudet Harjavallassa vitos- ja nelosdivarissa sekä viime kauden Säkylässä kakkosdivarissa. Pelejä viime kaudella Konstalle ei kertynyt kuitenkaan polvivamman johdosta. Tämä kesä menee vielä polvea kuntouttaessa, mutta syyskuun alussa Konstan on tarkoitus liittyä treenirinkiin ja lähteä nostamaan sieltä itseään kohti pelaavaa kokoonpanoa. 

"Kiva oli pelata muualla, mutta kiva on myös palata takaisin Nakkilaan. Saa ainakin nukkua yönsä rauhassa, kun loppuu se ainainen soittelu tulevan kauden pelipaikasta. Kierroksella ollessani olen sivusta NTK:n otteita seurannut ja mukavaa kehitystä on näkyvissä ja sarjatasokin on vaihtunut. Kesän kuntoutan ja treenaan omatoimisesti ja syyskuussa sitten lyödään kaikki tiskiin.", kommentoi Konsta huojentuneena sopimustaan. 

Toden totta, niin kauan kuin Virtanen on ollut poissa, on joka kevät pyritty puolustaja houkuttelemaan takaisin Nakkilaan. Nyt se sitten viimein onnistui. Omiin kasvatteihin nojaava joukkueen rakentaminen sai mukavasti lisäpotkua tämän sopimuksen myötä. Sekin on hyvä, että niin Konsta kuin joukkuekin tasan tarkkaan tietävät, mitä on luvassa. Ei ole pelkoa kulttuurishokista suuntaan tai toiseen. 

"Kerrassaan huojentavaa oli toukokuussa kuulla tästä kiinnityksestä. Tämä yksistään laskee puolustuksen keski-ikää 50 prosentilla. Ei tarvitse enää Tepon ja Riksan paahtaa niin isoja minuutteja. Jos puolustajien ikävuodet kerrottaisiin peliminuutelilla, olisimme viime kaudella olleet tukevassa sarjajohdossa sen suhteen. Viime kaudella puolustus oli ehkä se kapein osasto, nyt saatiin sinne lisää jalkoja. Kesätreenin jäljiltä luultavasti osa porukasta osaa jo juosta, sitten tarvisi vielä oppia pelaamaan. On tässä urakkaa vielä.", vaikeroi valmentaja Nuotio kuitenkin lievä innostus äänessään. 

Virtasen ainoa sopimusehto oli, että videokuvaa ei tarvitse päivästä tehdä. Se klausuuli hänelle suotiin. Kuten aktiivisimmat seuraajat ovat havainneet, joukkue rakentuu vakaasti viime kauden rungon päälle. Kilpailutilannetta tuovat viime kauden B-juniorit, joille myös annetaan reilu paikka näyttää osaamisensa ja lunastaa paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Meno kesän fysiikkapainotteisissa harjoituksissa on ollut hikinen ja ilahduttavan aktiivinen, joten aiempia vuosia vakaammalla kuntopohjalla tulevaan ponnistetaan. Treenaamista jatketaan elokuun alkuun asti kerran viikossa ja sitten siirrytään tiiviimmin salin puolelle mailojen kanssa. Taitaapa kuvioissa olla mukana myös leiriviikonloppu Yyterissäkin. Kuten aiemminkin tässä vaiheessa vuotta, tilanne tulevan kauden suhteen näyttää varsin mallikkaalta. Sitten kun laitetaan samaan kaukaloon vastustajat, niin alkaa se totuus paljastumaan. Sitä odotellessa julkaisemme tasaisen tappavaan tahtiin jatkavia pelaajia, ehkä julkaisemme uusiakin. Jos ei malta niitä odottaa, niin liikuntakeskuksen maastossa voi saada näköhavaintoja joukkueen otteista tiistaisin kello 18-20. 

14.09.2021NTK Edustus - Nuorentuneena kohti tulevia haasteita
10.09.2021Yhteystiedot päivitetty
11.08.2021NTK-valmennus vahvistuu - Kimmo Harja koko seuran maalivahtivalmentajaksi
16.06.2021Oma poika palaa takalinjoille - Virtanen ensimmäinen hankinta
17.05.2021Seuran vuosikokouksen antia
03.05.2021Edustuksen kauden 2021-22 aloitus
18.11.2016NTK:n F1-junnut
15.07.2016Vanhat uutiset