Draft huipensi NTK:n pelikauden

24.05.2023

Edes synkimpien korona-aikojen keskellä ei ollut epäilystä siitä, etteikö seuran sisällä kulttiasemaan noussut NTK-Draft vielä joskus pelattaisi. Kahden vuoden pakkotauon jälkeen keväällä 2022 pelattiin jälleen kuin ei päivääkään olisi poissa oltu. Oli selvää, että myös keväällä 2023 nakkilalainen salibandykausi päättyisi Draftin merkeissä. Ajankohdan valinnassa tarvittiin toki keisarinnojen apua, kun putkiaivoiset järjestäjät eivät löytäneet sopivaa päivää kalenterista. Varsin looginen päivä olisi lauantai ennen vappua. Silloin saisi yhden ekstra-päivän raskaasta turnauksesta toipumiseen. Nerokasta! 

Kutsut alkoivat liidellä ympäri Suomenmaan ja nopeampaa kuin Mertaranta toteaa sanan "pyyhkäisee", oli osallistujalistat täynnä niin miehissä kuin naisissa. Yhteensä osallistujissa lähestyttiin jälleen sadan osallistujan rajaa. Melko mahtavaa Nakkilan kokoisella paikkakunnalla. Neljä miesten joukkuetta ja kaksi naisten joukkuetta valittiin kuukautta ennen turnausta ja vetäydyttiin suunnittelemaan taktiikoita himoittuun mestaruuteen. 

Varsinainen turnauspäivä oli jälleen vallan onnistunut. Heti aamuhetkistä lähtien liikuntakeskuksen täytti positiivinen ja iloinen väreily. Kentällä nähtiin hyvähenkisiä otteluita. Niin ja laadukkaita. Askissa oli entisiä pääsarjapelaajila, nykyisiä pääsarjapelaajia ja tulevia pääsarjapelaajia. Löytyi myös entisiä alasarjajyriä, nykyisiä alasarjajyriä ja tulevia alasarjajyriä. Osallistujien kasvoista löytyi iloisia naamoja, iloisia naamoja ja iloisia naamoja. Mihin vain katseensa käänsikin, näkyi hymyilyä ympärillä. Sepä se päivän tärkein anti turnauksessa taitaa ollakin. 

Kun tunnelmaa on raapaistu liiaksikin, lienee aika siirtyä pelien kuvailuun. Miesten puolella tilanne oli poikkeuksellisen tiukka, kun ennen alkusarjan viimeistä ottelua kolmella joukkueella oli mahdollisuudet finaalin. Laskivatpa kiireisimmät jo maalierojakin. Ihan niin tiukaksi homma ei lopulta mennyt, vaan finaaliin etenivät FBC Banska Bystrika ja NTU. 

Joukkuekuvan jälkeen oli päivän odotetuimman ottelun vuoro, kun yhteen iskivät Pink Paradise ja Black Angels. Nämä joukkueet olivat pelaamisen lisäksi panostaneet pukeutumiseen. Mahtavaa! Lopulta Pink Paradise (vähän tuhmaa) nappasi voiton itselleen lukemin 2-0. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Lida Sookari ja Elisa Moisio. Koko ottelun MVP-pelaajaksi nimettiin palkintopöydän putsannut Lida Sookari. 

Naisten ottelun jälkeen läpsyteltiin väkinäinen pronssiottelu Team Nännin ja IBK Crossfittanin kesken jälkimmäisen voittaessa ottelun 3-1. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Oskari Vettenranta ja Joonas Marila. Finaaliottelusta muodostui arvonsa mukaisesti melkoinen jännitysnäytelmä. Lähes koko ottelun johtoasemassa pelannut NTU maistoi jo pokaalin huulillaan, kunnes viimeisellä viidellä minuutilla FBC Banska Bystrika painoi vilkkua silmään ja kiilasi turnauksen voittoon. Ottelun parhaina pelaajina Keisarin lämmintä kättä pääsivät koskemaan Paavo Hakanen ja Kalle Lehtola. Koko turnauksen arvokkaimpana pelaajana palkittiin Roope Vettenterä. 

Liikuntakeskuksen siivoamisen jälkeen Keisarinnat suuntasivat kohti Harjavaltaa saunomaan turnauksen pölyt pois olkapäiltä. Hienotunteisuuden vuoksi reportteri ei lähtenyt lehtiö kädessään raportoimaan tapahtumia Paronintörmältä. Salomonkalliolle suunnanneiden miesten illasta muistivihkoon piirtyi selvät kysymykset: Miten vuodesta toiseen turnausjärjestelmä ja varsinkin otteluohjelma kerää kiitoksia? Oliko päivän tyylikkäin pukeutuja manageripari Mikkilä & Pöllänen vaiko sittenkin kokenut Draft-ratsu Salminen? Vetikö Sumppi numeroista vai oliko Opa sittenkin lapanen kulmassa? Missä kohtaa Pasin silmät väsähtivät? Miksi kolme kultaa on Peksin värisuora? Oliko Tammisto tyytyväinen herätessään pokaali kainalossa? Paljon kysymyksiä, joihin jotkut ehkä saivat vastauksia. 

Illan hämyssä bussi saapui noutamaan saunanraikkaat pelurit. Myös Harjavallasta saapuneet Keisarinnat vaikuttivat nauttineen illasta, sellainen vaikutelma puolueettomalle reportterille välittyi. Edelleen pitkin iltaa, bussissa ja bussimatkan jälkeen, mihin vain katseensa käänsi, näki ympärillään hymyileviä nakkilalaisia sählyharrastajia. Draft 2023 täytti jälleen kerran paikkansa. 

26.03.2024NTK Nakkila ry:n sääntömääräinen vuosikokous
15.10.2023Seuravaatekauppa avattu
24.05.2023Draft huipensi NTK:n pelikauden
13.04.2023Vuoden 2023 Draftin aikataulu ja ohjeistus
03.04.2023Naisten joukkueet Draftiin valittu
31.03.2023Seuran sääntömääräinen vuosikokous
30.03.2023Miesten joukkueet Draftiin valittu
27.03.2023Draftin vuoden 2023 miesten osallistujat selvillä
10.11.2022NTK-päivä lauantaina 12.11.2022
10.10.2022Harrastuksella henkistä jaksamista

Siirry arkistoon »