NTK Edustus - PTU 2 (3 - 6)

Aika: 30.9.2023 11.30
Paikka: Nakkilan Liikuntakeskus
Sarja: M3D

Maaseudulla pelaajat alkavat heräilemään sateiseen ja synkkään lauantaiaamuun, sillä heti aamutuimaan Nakkilan upeassa liikuntapyhätössä pelataan kauden ensimmäinen kotipeli. Vastassa on tuttuakin tutumpi PTU 2. Maalaiset olivat saaneet peliin 17 kenttäpelaajaa sekä 2 maalivahtia. Pelaajista ensimmäistä kertaa edustuksen mukana oli NTK:n junnuista varmasti kaikille tuttu Esko Falck. Otteluun valmistautuminen oli hyvä. Saatiin hyvät lämmöt kapteeniston sekä edelleen loukkaantumisesta kärsivän Joonaksen johdolla. Ottelu oli siis valmis alkamaan.

Ottelu käynnistyi hieman vaikealle tavalla, kun heti toisella minuutilla vastustaja upottaa pallon verkkoon ja heti alussa maalaiset joutuvat tappiolle. Se ei joukkuetta kuitenkaan haitannut. Pallossa pysyttiin ja yritettiin luoda hyviä vetopaikkoja. Kuitenkin vastustaja peitti laukauksia hyvin ja suurin osa maalaisten vedoista jäikin ensimmäisiin jalkoihin. Hyvän puolustuksen kautta PTU 2 pääsi iskemään vastaan ja toistamiseen pallo löytyi NTK:n verkosta. Tilanne oli jo 0-2, kun peliä oli pelattu vaivaiset yhdeksän minuuttia. Erä myös päättyi näissä lukemissa.

Erätauolla valmennus sekä kapteenisto painotti laukauksia ja, että laukausten pitää mennä peitoista ohi. Joukkue otti neuvosta vaarin ja joukkueen nuorimpiin kuuluva Miko Ouramaa pääsi yllättämään ensimmäistä kertaa vastustajan veskarin hienolla kääntölaukauksella ja kavensi tilanteeksi 1-2, kun toista erää oli pelattu reilut neljä minuuttia. Seuraavassa vaihdossa Urpanen - Väliviita kaksikko käytti harjoituksissa suunniteltua vaparikuviota ja pallo meni vastustajan pakin kautta maaliin. Maali merkittiin omaksi maaliksi. Tilanne tasoittui siis äkkiä. Jälleen seuraavassa vaihdossa tapahtui, kun vastustaja onnistui luomaan johdon uudelleen ja tilanne olikin jälleen 2-3 vieraille. Ei tarvinnut pitkään tämänkään osuman jälkeen pelata, kun vierasjoukkue kiri johtoaan ja taululla oli toisen erän jälkeen tilanne 2-4.

Kolmas erä alkoi samalla kaavalla, kuin edeltävätkin erät. Maalaiset pitivät palloa, mutta vastustaja peitti hyvin ja iski vastaan. Vajaa viisi minuuttia kolmatta erää pelattuna, kun PTU 2 onnistuu jälleen ja tilanne onkin jo 2-5. Hetken kuluttua Väliviita löytää Urpasen upealla syötöllä ja ja Urpasen täydellinen laukaus suoraan vastustajan maalivahdin puikoista kaventaa tilanteeksi 3-5. Kolmannen erän loppupuolella kuitenkin NTK joutui kärsimään muutaman rangaistuksen, minkä aikana vastustaja sinetöi ottelun 3-6 päättyneeksi ja NTK kärsi kauden ensimmäisen tappion.

Tappion jälkeen kopissa nopeat puheet, kaukalo kasaan ja loppuverkan pariin. Huomenna maalaiset matkaavat Lopelle, Suomen cupin kolmanne kierrokselle. Seuraavat sarjapelit pelataan Raumalla 7.10, jolloin vastaan asettuvat Nystars sekä Isku.