NTK Edustus - Nystars (3 - 6)

Aika: 7.10.2023 14.30
Paikka: Pohjoiskehän Koulu
Sarja: M3D

NTK:n edustuksen kausi sai jatkoa tuulisessa Raumassa. Tällä kertaa maalaiset eivät matkustaneet tuttuakin tutummalle Jaakko-Areenalle vaan pelit pelattiin tällä kertaa Pohjoiskehän koululla. Paikalle saavuttua, hetki tutustuttiin pelipaikkaan ja sitten katseet kohti päivän ensimmäistä peliä, missä vastustajana toimi viime kaudelta tuttu Nystars.

Ensimmäinen erä alkoi heikosti, kun jo kolmannen minuutin kohdalla Uudestakaupungista tullut Nystars teki ottelun avausmaalin. Ei ehtinyt aikaa kellosta paljoa kulumaan, kun Nystars lisäsi johtoaan ja Kyyrö yllätettiin jo toisen kerran. NTK alkoi saamaan pelistä vähän enemmän kiinni huonon alun jälkeen. Palloa saatiin jo Nystarsin päätyyn, mutta ei kuitenkaan maaliin saakka. Reilu minuutti ennen ensimmäisen erän päättymistä Nystars teki jo päivän kolmannen maalin.  0-3 tilanteessa lähdettiinkin ensimmäiselle erätauolle.

Toiseen erään mentäessä, coach Nuotio puhui haluamisesta ja vastustajan pelaajien merkkaamisesta. Näitä asioita maalaiset alkoivat parantaa. Peli alkoi kääntyä enemmän ja enemmän NTK:lle. Paikkoja tuli, mutta niistä ei tehty. Kun reilut kuusi minuuttia oli toista erää pelattu, otti kapteeni Falck omien sanojensa mukaan “tyhmän jäähyn.” Alivoima kestettiin ja vedot peitettiin hyvin. Jäähystä kuitenkin Falck syttyi ja kävi painamassa seuraavaan vaihtoon maalaisten ensimmäisen maalin Hiltusen hienosta syötöstä. Huhujen mukaan maali kuittasi jäähystä tulleen sakon. Toinen erä loppui tilanteessa 1-3 ja peli alkoi kääntymään enemmän ja enemmän maalaisille.

Viimeiseen erään mentäessä maalaiset tekivät historiaa ja vaihtoivat kesken ottelun karvausta mökki -muodostelmaan. Uusi karvaustapa ei kuitenkaan estänyt Nystarsin maalintekoa totaalisesti. Neljännellä minuutilla Nystars nimittäin lisäsi johtoaan ja jälleen oli maalaisilla kolme maalia kirittävää. Heti seuraavassa vaihdossa Arttu “Vuoden juniori” Väliviita painoi takatolpalta kapteeni Falckin syötöstä pallon verkkoon ja kavensi tilanteeksi 2-4. Tästä syttynyt vanhempi Vettenterä painoi huikealla kantilla heti seuraavassa vaihdossa maalaisten kolmannen maalin. Yhtäkkiä tilanne olikin jo 3-4. Ei kuitenkaan maalaisten nousu riittänyt ja Nystars lisäsi johtoaan jälleen. Vielä tämäkään ei heille riittänyt vaan laittoivat pallon vielä tyhjillään olevaan maalaisten maaliin. Ottelu päättyi NTK:n 3-6 häviöön.

Esko antoi savisaappaan hyvin taistelleelle Tommi “Pöllö” Hietapakalle.