NTK Edustus - Isku (3 - 2)

Aika: 19.11.2023 14.00
Paikka: Jaakko Arena
Sarja: M3D

Päivän toiseen koitokseen vastaan asteli Isku. Taukoa seuraavan pelin alkuun ei ollut kuin 45 minuuttia. Pikaiset eväät, kävely ja vartti ennen peliä pallolämpö oli lyhyen tauon kuviot. Kokoonpanoissa kävi pientä liikehdintää, kun Salminen lähti kolaamaan pihaansa vastustajien sijasta. Puolustus päässä mentiin siis viidellä, kun valmennusta ei saatu houkuteltua kentälle ja toimihenkilönä ollut Rosenlöv ei saanut mahdutettua Salmisen sisäpelikenkiä jalkaansa.

Pelin alkuun saatiinkin salamalähtö, kun Hiltusen veto löysi maalin yläkulmaan ensimmäisen minuutin aikana. Heti perään kapteeni Falck sikaili ja seurauksena jäähy. Tästä johdosta ei luovuta oli teema, kun alivoima hyppäsi askiin. Ennen kuin Falck kerkesi kentälle, oli vastustajakin jo jäähyllä, joten sai savisaappaat mahdollisuuden päästä karkumatkalle. No ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta 4 sekunttia sen jälkeen Palomäki pääsi tälläämään maalin Väliviidan syötöstä. Erän lopulla vanhempi Vettenterä iski vielä kolmannen maalin vastustajan verkkoon. Erätauolle 3-0 lukemista.

Toisessa erässä pyörittiin molemmissa päissä. Erän alku puolella, jälleen vanhempi Falck järjesti itsensä jäähypenkille. Ensimmäisen erän laadukas alivoima ja hyvät peitot saivat jatkoa. Päällään seisonut Leino nappasi loput. Vastustaja otti käytös kympin, joten nyt oli savisaappaiden vuoro yrittää. Ei maalia, mutta jäähyn jälkeen vastustaja pääsi iskemään kavennuksen. Erän loppuun Unkuri meni vielä kuluttamaan jäähypenkkiä ja peitot saivat jatkua. Tämäkin alivoima selvitettiin. Eli tilanne 3-1 maalaisille 2 erän jälkeen.

Kolmanteen erään mentiin pallonhallinta edellä. Eihän vastustaja voi tehdä kahta maalia, jos pidetään pallo itsellä, eihän? Iskun leirissä tämä huomattiin ja vastauksena tuli kova paine. Erä oli kovaa vääntöä molemmissa päissä. Välillä päästiin hyvillä syötöillä pois omista. Sykähdyttävin tilanne syntyi, kun pitkä avaus onnistui ja nuorempi Falck syötti ykkösellä keskustaan pakinpaikalta nousseelle Jyräkoskelle, joka pääsi ottamaan mittaa Iskun maalivahdista. Erän lopulla Isku otti maalivahdin pois ja sai kavennettua tilannetta. Tässä vaiheessa on hyvä yleensä panikoida. Ei tällä kertaa, maltti pysyi ja savisaappaat piti johtoaseman loppuun asti. Peli päättyi 3-2.