NTK Edustus - FT Ulvila (6 - 5)

Aika: 9.12.2023 15.00
Paikka: Nakkilan Liikuntakeskus
Sarja: M3D

Aamun pelin jälkeen edustuksen porsaat jakautuivat eri tehtäviin, kahvioon, toimitsijaksi ja kelloon. Taisi joku käynnistää traktorinsa ja poikkesi ruokailemaankin. Hallijalkoja mentiin herättelemään ulos pakkaseen lenkkeilyn merkeissä. Päivän toiseen otteluun saatiin jälleen täydet kupongit rosteriin ja Leino maalin suulle. Vastassa sarja jumbo FT Ulvila ja ensimmäisestä pelistä voitto, joten ei tästäkään pelistä tulisi helppo maalaisille. Kahden voiton kaapiminen yhteen päivään, kun on ollut melkoinen vuori kiivettäväksi savisaappaille. Pelistä puhuttiin, että meidän pitää määrätä tempo eli tossua toisen eteen.

Pekka kuulutteli pelaajia numerojärjestyksessä, joten peli pääsisi pian alkamaan. Kauaa ei tarvinnut odotella, kun päivän laukaustaan kohdistellut Hiltunen pääsi vetämään pallon verkkoon Palomäen syötöstä. Tämän jälkeen saattoi jo huomata, ettei tempoa pystytty pitämään korkealla. Ulvilalle tämä sopi ja se johti tasoitukseen. Tämän jälkeen Jyräkoski järisytti koko hallia vetämällä maaliin uransa ensimmäisen sarjapelimaalin. Ulvila kuittasi maalin jälleen jo seuraavassa vaihdossa. Erän lopussa Ulvila määräsi tempoa ja savisaappaat peittivät vetoja. Erätauolle mentiin tasatilanteessa 2-2.

Erätauolla painotettiin pallottomien liikettä ja malttia. Alkuun FT Ulvila pääsi yllättämään ja teki johtomaalin heti ensimmäisellä minuutilla. Maalin jälkeen maalaiset pystyivät nostamaan tempoa, joka näkyi maalien muodossa. Ensimmäisestä maalista vastasi Vilho päivän kolmannellaan. Tempo pysyi ja Väliviita pääsi maalaamaan. Hetki siinä meni, että savisaappaiden Zetori käynnistyi ja ihan 2 sekunnin suihkaus startti pilottia ei riittänyt. Vastustaja ei tässä erässä päässyt alun jälkeen maalipaikoille. Lopussa Vanhempi Falck iski myös päivän kolmannen. Erätauolle maalaisten Zetorin käynnin tahtiin 5-3.

Kolmanteen erään ei saisi tempo tippua ja pallonhallinnalla oltaisiin vahvoilla. Toki käynti alkoi olla jo aika tasaista, niinhän se kone lämpiää ja tasainen dieseltahti alkaa. Yhtä kaikki vastustaja pääsi iskemään kavennuksen. Tästä sisuunnuttiin ja pieniä terävyyden merkkejä oli nähtävillä. Pidettiin palloa ja oltiin ensin pallossa. Aivan kuin kaikissa peleissä niin tässäkin pääsi käymään pieni lapsus, kun savisaappaille tuli jäähy väärästä vaihdosta. Kroppaa likoon ja aktiivisuutta huudot kantautuivat, kun maalaiset menivät alivoimaa ratkomaan. Vastustajan ylivoima oli kuitenkin tehokasta, joten pallo ohitti Leinon. Peli tasan ja hetki ihmeteltiin, menikö tulppa vai loppuiko menovesi. Menovettä koneeseen kaatoi Jyräkoski syötöllään ja tarjosi tulpan avaimen Unkurille. Unkuri väänsi tulpan paikalleen, löi reikäpalloa verkon perälle ja starttasi Zetorin. Tämä loi pientä helpotuksen tunnetta maalaisten leiriin, lumityöt tulee ehkä tehdyksi. Melkein koko loppu erän Ulvila pelasi ilman maalivahtia ja melkoista ryöpytystä tulikin. Vielä viimeisillä sekunneilla pallo pomppi vastustajan lavan ja maalin välissä. Tilanteen pelasti ilmiömäisiä torjuntoja tehnyt Leino, joka hyppäsi pallon päälle ja aika kului loppuun. Loppulukemat 6-5 jäivät taululle.