NTK Edustus - FT Ulvila (4 - 2)

Aika: 28.1.2024 12.00
Paikka: Momentum
Sarja: M3D

Jälleen on koittanut viikonloppu ja NTK:n edustus kokoontuu jo kolmatta kertaa tammikuussa salibandyn merkeissä. Viime viikonlopun lievä pettymys on käsitelty ja taas oli aika lyödä työsaappaat jalkaan, kun vastaan asettuu yksittäisessä pelissä FT Ulvila. Aamun äkillisten poissaolojen johdosta ketjuihin oli tehtävä pieniä muutoksia. Ulvilaa päästiin kuitenkin haastamaan yhdeksän hyökkääjän, viiden puolustajan ja kahden maalivahdin voimin.

Lyhyt ulkoilu ja terävät alkulämmöt antoivat loistavat eväät peliin ja tuomarin löytäessä pillinsä saatiin peli vihdoin käyntiin. Peliä kerittiin pelaamaan alle minuutin kun paketista kaivetulla pillillä oli käyttöä savisaappaiden ottaessa ensimmäisen jäähynsä. Kaksi minuuttia kyykittiin omissa estäen Ulvilan jokaisen yv-kuvion. Ensimmäinen erä oli tasaista ja vetoja lenteli molemmissa päissä. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt eikä ensimmäisestä erästä jäänyt kummallakaan joukkueella jälkikasvulle kerrottavaa.

Toinen erä alkoi maalaisten puolesta pirteästi kun vastahyökkäyksestä Heikki “C” Falck toimittaa lätyn maalille ja Rosenlöv lyö pallon verkon perukoille, tilanne 1-0. Ei kulu aikaakaan kun Niko Saarela, arkikielellä Pasi, pujottelee laitaa pitkin vauhdikkaasti ja lyö maalin takaa tauluun 2-0 lukemat upealla vanhanaikaisella veivillä. Peli lähti vihdoin toden teolla käyntiin. Tasainen peli jatkuu, kunnes Mäenpään lievän aivopierun ja korkean mailan johdosta Ulvila saa jälleen mahdollisuuden ylivoimalla. Alivoima taistelee eikä Kyyrön tarvitse vielä 2. eränkään aikana kaivaa palloa selän takaa.

3. erä vihelletään käyntiin ja ensimmäiseen vaihtoon Nakkilan oma öljylantio Arttu Väliviita lataa napakan rannarin etuyläkulmaan kenkälaatikkoakin pienemmästä raosta. 3-0 NTK:lle, alkaako voitto olla jo taattu? No eihän se ole ja Ulvila lyö vastahyökkäyksistä kolmen minuutin sisään kahdesti ja tilanne jälleen kutkuttava 3-2. Koutsi Nuotio halusi varmistaa kahden pisteen matkaavan joukkueen mukana Nakkilaan ja otti aikalisän nopeasti kavennusten jälkeen. Pallonhallintaa ja huolellisuutta painostetaan kun ottelun viimeiset 10 minuuttia ovat edessä. Ei kuitenkaan kauaa aikalisästä, kun Ulvila pääsee viimeisen kerran kokeilemaan ylivoima taktiikoiden tehokkuutta. Kuitenkaan maalia ei synny maalaisten pitäessä 100% alivoiman ottelussa. Lopulta koko pelin grindannut Juha “Hilu” Hiltunen ottaa tärkeän riiston, laukoo pallon varmalla tyylillä tyhjään maaliin ja lyö pelin lopputulokseksi 4-2.

Hyvän taistelun jälkeen kaksi pistettä suuntaa otteluparin kaakkoisempaan osoitteeseen ja maalaiset ovat tyytyväisiä. Tammikuun melko tiuha otteluohjelma saatiin päätökseen. Mahdollisesta kahdeksasta pisteestä saatiin neljä. Seuraavaksi Nakkilan savisaappaat ovat tositoimissa parin viikonlopun tauon jälkeen 17.2 Raumalla. Pelin savisaappaan sai koko pelin töitä tehnyt ja maalin tehnyt Hiltusen Juha.